Skip to main content

Over mij

Zit je met je bedrijf in een ontwikkel- of verandertraject en ben je op zoek naar versterking? Of heb je te maken met (langdurige) afwezigheid van het facilitair management en ben je op zoek naar een interim manager?

Ik ben Anneke Scherjon, een ervaren facilitair manager die al > 15 jaar in het vak zit. Ik denk graag mee met organisaties over hoe hun (facilitaire) dienstverlening optimaal kan bijdragen aan het behalen van strategische doelen.

Anneke Scherjon

Wat anderen zeggen:

“Anneke is een people manager die van aanpakken weet. Ze weet haar visie duidelijk over te brengen. Ze kan prioriteiten stellen, heeft oog voor detail en weet alle ballen in de lucht te houden. Dankzij haar energieke, positieve karakter weet ze zowel intern als extern de juiste personen te betrekken en te enthousiasmeren.”

Proactief

Vroeger had een bedrijf een bepaalde visie en richting en was facilitair vooral volgend. Dat probeer ik anders te doen met de teams waar ik mee werk. Hoe?

Door aan de voorkant het gesprek aan te gaan. Te bespreken waar de organisatie naartoe groeit. Stel dat er bepaalde KPI’s zijn op het gebied van productiviteit. Daar kan facilitair management al van tevoren een actieve rol in pakken. Door bijvoorbeeld mee te denken over hoe beïnvloedt de  werkplek de productiviteit. En hoe zorgt een aantrekkelijke werkplek voor een verbetering van de productiviteit?

Als het facility management al in deze fase betrokken wordt, is het makkelijker om over te gaan tot actie. Met het aangaan van nieuwe contracten, aanbestedingen, het type dienstverlening en voorstellen op het gebied van duurzaamheid. Zo sluit facility management perfect aan bij de KPI’s en strategische pijlers van de organisatie.

Verbinder

Als manager kijk ik waar de krachten van mensen liggen. Dit helpt te zorgen dat een team onder mijn leiding in beweging komt, de dienstverlening verbetert en processen eenvoudiger gaan. Door medewerkers out of the box te laten denken, ontdekken zij wat er mogelijk is. Samen tillen we de organisatie naar een hoger niveau.

Facilitair management is nog te vaak een eiland binnen de organisatie. Zonde, want het draait niet om het succes van losse afdelingen. Als manager ben ik een verbinder en hou van een multidisciplinaire aanpak. Door het initiatief te nemen in afdeling overstijgende projecten creëer je gezamenlijk meer waarde bij het behalen van overkoepelende organisatiedoelstellingen.

Strateeg

Facility management kan een grote rol spelen bij kostenbesparing. Zo kan bijvoorbeeld het bieden van een optimale werkomgeving een bijdrage leveren in het terugdringen van ziekteverzuim. 

Ik geloof dat facility daar nog veel meer de voortrekkersrol kan en mag pakken. Geen: ‘Ja, maar dat doen we altijd al zo.’ Als interim manager bied ik een frisse blik en denk graag in mogelijkheden en innovatieve oplossingen.

Can-do mentaliteit

Mijn stages en eerste werkervaring in de hotellerie bij vijfsterrenhotels als het Aruba Marriott Stellaris Resort op Aruba, Grand Hotel Karel V in Utrecht en de verschillende NH Hotels in Amsterdam hebben me gevormd in m’n manier van werken en wie ik ben.

Hospitality begint met de ‘can-do mentaliteit’, waarbij het draait om het echt willen oplossen van problemen van een gast, persoonlijke aandacht en proactief inspelen op zijn/haar wensen en behoeften.

In m’n werk geef ik de teams die ik aanstuur altijd mee: Hoe help en ontzorg je een ander en voeg je echt wat toe? Dat doe je door de (hulp)vraag over te nemen, mensen niet van het kastje naar de muur sturen, realistische verwachtingen te scheppen en het gewoon te regelen.

Contact

Ben je benieuwd hoe ik jouw organisatie op strategisch of tactisch niveau kan ondersteunen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Laat ons uw naam weten.
Laat ons uw e-mailadres weten.
Laat ons uw bericht weten.